niedziela, 17 lutego 2013

Ryż z krewetkami i cukinią

Przepis moich przyjaciółek – zaciągnięty z któregoś spotkania babskiego:).




Składniki:

- ryż,
- krewetki koktajlowe (najlepsze takie z BiedronkiJ),
- cukinia,
- serek śmietankowy lub inny substytut ;),
- masło,
- sól, pieprz.




Wykonanie:







 Krewetki ugotować (znacznie zmniejszą rozmiar). Cukinię zetrzeć na dużych oczkach, a następnie poddusić na maśle, aż zmięknie. 




 Dodać serek, wymieszać ze wcześniej ugotowanym ryżem.



Szybko, prosto, smacznie i oryginalnie!
Smacznego!


2 komentarze:

  1. Ooooo!!! Jak miło :) Wpływy wyprawy włoskiej znalazły zastosowanie - ja uwielbiam to wciąż przygotowywać, aczkolwiek często idę na łątwiznę i zamiast krewetek dodaję filet z kurczaka - też super! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować:) Bardzo szybkie i smaczne danie:)

    OdpowiedzUsuń