Składniki:
- ryż,
- krewetki koktajlowe (najlepsze takie z BiedronkiJ),
- cukinia,
- serek śmietankowy lub inny substytut ;),
- masło,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Krewetki ugotować (znacznie zmniejszą rozmiar). Cukinię zetrzeć na dużych oczkach, a następnie poddusić na maśle, aż zmięknie.
Dodać serek, wymieszać ze wcześniej ugotowanym ryżem.
Szybko, prosto, smacznie i oryginalnie!
Smacznego!
Ooooo!!! Jak miło :) Wpływy wyprawy włoskiej znalazły zastosowanie - ja uwielbiam to wciąż przygotowywać, aczkolwiek często idę na łątwiznę i zamiast krewetek dodaję filet z kurczaka - też super! :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować:) Bardzo szybkie i smaczne danie:)
OdpowiedzUsuń