Ależ się opuściłam w tych przepisach! Postaram się nadrobić
troszkę zaległości:).
Przygotowałam mojemu drugiemu brzuszkowi niespodziankowe
walentynkowe brownie kokosowe!
Ciasto nabrało jeszcze uroku, bo upiekłam je w serduszkowej
formie :).
Przepis zaciągnęłam z Internetu.
Składniki:
- 180 g masła,
- 2 czekolady gorzkie ( ok 200 g),
- 3 jajka,
- krem kokosowy ( z puszki, słoiczka gotowy, ale można też samemu sporządzić!),
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 120 g mąki,
- 200 g cukru.
Wykonanie:
Masło rozpuścić z czekoladą w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą, lekko przestudzić.
Dodać krem kokosowy i lekko roztrzepane jajka, wymieszać łyżką.
W drugiej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek dopieczenia, a następnie dodać do masy czekoladowej.
Wlać do formy i piec przez ok 30 min w temp 180 stopni. Ostudzić, pokroić J
Ciasto powinno być mokre w środku:).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz