sobota, 10 sierpnia 2013

Leczo

Witajcie po długiej przerwie!
Zbierałam się już długo do dodania kolejnych przepisów, ale zawsze było coś..
Teraz trwa sezon wakacyjny, dlatego potrawy powinny być również jak najbardziej „letnie”.

Pierwszą moją propozycją jest LECZO J


Składniki:

- cukinia,
-papryka czerwona, żółta,
- pomidory(2-3 ),
- kiełbasa (ja miałam połowę krakowskiej),
- cebula,
- przyprawy: pieprz, sól, papryka ostra, słodka, można dodać wg upodobań, np. bazylię.


Wykonanie:

Przygotowanie leczo jest niezwykle proste.







 Kiełbasę pokroić, wrzucić na gorącą patelnię z oliwą z oliwek. Do tego dodać pokrojoną cebulę, a następnie pokrojoną paprykę.
 



 Obrać i pokroić cukinie...





  Podsmażyć przez kilka minut, następnie dodać cukinie, dodać trochę wody i podduszać do momentu, aż warzywa zmiękną.





 Na samym końcu dodać pokrojone pomidory. Wszystko dusić na małym ogniu. Doprawić. I Gotowe J



   

Smacznego!

P.s. Leczo można równie zrobić typowo jarskie, bez kiełbasy, można dodać również inne warzywa, co kto lubiJ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz